Vad är festa via 190?

Festa Via 190 är Sveriges längsta gatufest som sträcker sig 7 mil från Nordöstra Göteborg till Nossebro. Den arrangeras nu för tredje gången 1-3 september 2017 med stöd från Västra Götalandsregionens Kulturnämnd och kommunerna Essunga, Alingsås, Lerum och Göteborg. 

Under flera år har VGR stöttat kulturella och kreativa näringar i Västra Götaland. Festa Via är ett sätt att stärka och synliggöra aktörer i landskapet längs väg 190. Här finns över 500 företag inom gröna och kulturella näringar som turism och matförädling. Festa Via 190 är en del av ett långsiktigt arbete för att skapa ett modellområde för hållbar utveckling längs vägen.

Festa Via drivs av en arbetsgrupp med aktörer i de fyra kommunerna längs vägen som tillsammans med Västarvet/VGR samverkar inom områdets nätverk och samordnar programmet och marknadsföring.

Vi hoppas och tror att Festa Via 190 kommer att utvecklas till ett återkommande evenemang längs vägen. Få området med så stora förutsättningar att dra nytta av samspelet mellan stad och land.